Maria første Innendørs Klubbmester i KTK, Erik seiret i double

For første gang har Kongsvinger Tennisklubb arrangert et innendørs klubbmesterskap, og det ble en hektisk og aktiv halvannen uke med fire kamper per deltaker.  Tretten spillere meldte seg på, og spillerne ble delt inn i fire puljer.   Børge, som var toppseedet, møtte Bernt og Thomas, men puljen ble raskt ferdigspilt siden Bernt pådro seg en skade før kampen mot Børge var avsluttet.  I puljefinalen mellom Børge og Thomas hadde førstnevnte god kontroll, og vant 6-3, 6-0.

I pulje to hadde Kent god kontroll, og han tok seg av Arne og Bernhard uten å tape mer enn to games. Bernhard, på sin side sikret seg andreplass etter en relativt komfortabel og kanskje noe overraskende seier over Arne. Pulje tre besto av fire spillere, Maria, Runa, Erik og Christian. Den antatte puljefinalen ble ikke så voldsomt spennende, siden Maria tok en grei 6-1, 6-1 seier. Rune var på sin side omtrent like poengmessig overlegen mot Erik og Christian.

I pulje fire gikk Morten ganske greit seirende ut, etter to klare seire.  En av dem med en dobbel bagel over Hans.  Kampen om andreplass i puljen ble akkurat like jevn og langvarig som antatt på forhånd, der Hans jobbet seg til seier 10-8 i avgjørende super-tiebreak mot Tommy.  Forøvrig puljespillets eneste kamp som gikk til tre sett.

Børge, Kent, Maria og Morten var de fire seedede spillerne, så ikke så overraskende at disse gikk til semifinale.  Den første av disse, mellom Kent og Maria, ble en riktig gyser. Definitivt en av de aller beste kampene i klubbmesterskapet, og Maria vant 6-4, 4-6, 10-6.  Den andee semifinalen var også ganske jevn, men Børge kjempet Morten i senk med 7-5, 6-4.  Dermed ble det familieaffære i finalen, mens bronsefinalen skulle spilles mellom to som har hatt mange oppgjør tidligere i klubbmesterskap og internseriens førstedivisjon.

Var Kent skuffet over å ha tapt semifinalen knepent, kunne han være desto mer fornøyd over å ta Morten med akkurat samme sifre (6-4, 4-6, 10-6).  Tredjeplass er ikke verst etter å ha slitt med ymse skadeproblemer siden i høst.

Søndag, 10 dager etter første kamp, gikk finalen av stabelen, og Maria gikk aggressivt til verks fra første ball.  Etter relativt kort tid hadde hun sikret seg en 4-0 ledelse, etter å ha spilt med god lengde og trykk, og svært lite feil. Noen minutter senere var første sett i boks, med 6-1. I andre sett var Børge mer på hugget, feilprosenten lavere, og det var flere av de gode vinklede slagene han bygger sine poeng med. Maria holdt trykket også oppe, og de fulgte hverandre til 4-4. Men i de avgjørende minuttene var igjen Maria den mest offensive, samtidig som hun holdt hodet kaldt.  Med 6-4 i settet var tidenes første innendørs KM-tittel i boks!  Det skal sies at finalen ble spilt i en gemyttelig tone, med svært få kontroverser.

I timene før finalen ble det også avviklet en double-konkurranse, der 8 personer rullerte medspillere og motspillere i 1-setts kamper. Morsomt og uhøytidelig, akkurat slik vi ønsker at slike internturneringer skal være.  Erik var het på grøten hele dagen, spesielt når han spilte ved nettet.   Tommy var involvert en en rekke jevne kamper, og vant de fleste av dem – og sikret seg med det andreplassen. Even ble nr. 3.

Fullstendig resultatliste singel

1. Maria
2. Børge
3. Kent
4. Morten
5. Rune
6. Thomas
7. Hans
8. Bernhard
9. Tommy
10. Arne
11. Erik
12. Christian
Bernt måtte desverre trekke seg.
Resultat double:
1. Erik,    seiersbrøk: 1,      17 netto games vunnet
2. Tommy, seiersbrøk 0,75    6 netto games vunnet
3. Even, seiersbrøk 0,6       0 netto games vunnet
4. Julia, seiersbrøk 0,5      4 netto games vunnet
5. Arne, seiersbrøk 0,4     -1 netto games vunnet
6. Pål, seiersbrøk 0,4    -9 netto games vunnet
7. Henning, seiersbrøk 0,25   -4 netto games vunnet
8. Hans, seiersbrøk 0,2    -4 netto games vunnet

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.