Category Archives: Arkiv

Den gamle lederen takker for seg!

Etter nesten 30 år i lederstolen, skulle en tro det ville være ganske vemodig å overlate roret til en ny leder. Men det føles faktisk ikke slik, og jeg tror det er tre grunner til det:
1) Hans har vært med på “alt” de siste 2 årene og dermed meget kvalifisert til å ta over som leder. Oppgavene har i større og større grad blitt overført til den elektroniske verden og der er han mye mer involvert enn hva jeg har vært.
2) Jeg gir meg jo ikke 100%, siden jeg er innstilt av valgkomiteen til å være kasserer de 2 neste årene. Vi har planer om å innføre et regnskapsprogram, siden virksomheten vår er blitt mye større etter at hallen ble en del av driften. Bra jeg har ekspertise på regnskap hjemme allerede.
3) Jeg blir pensjonist til sommeren og ønsker større frihet til å reise mer.

Det er med stor tilfredshet at jeg overlater Kongsvinger tennisklubb til den nye lederen. KTK er blitt akkurat så bra som jeg har håpet på. Når Spillemidlene kommer, vil klubben ha en fantastisk framtid også økonomisk. Da er det bare å samle alle gode krefter for å gjøre klubben til en kjempetilvekst til resten av idrettslivet i Kongsvinger med omegn. Vi har allerede et av landets fineste tennisanlegg med sine fasiliteter og beliggenhet. Men det gjenstår mange mindre saker som kan forbedres: finishen på hele anlegget, gjerdet rundt utebanene, “andreetasje” i hallen, parkeringsplassene og veien opp til hallen +++ . Så det nye styret kan ikke ligge på latsida i de kommende årene heller.

Til slutt vil jeg bare håpe at de sportslige aktivitetene vil stå i sentrum, og at KTK vil fortsette å være en breddeklubb i ordets beste forstand. Det er det vi er gode på …

Mvh Arne Huse, leder i 2 døgn til.

KTKs Leder Arne Huse.
KTKs Leder Arne Huse.
Litt tidlig ute?
Litt tidlig ute?
Leder 1987-2017.
Leder 1987-2017.
Posted in Arkiv, Ledernshjørne, Siste nytt | Leave a comment

Internserien over halvveis – første vinner kåret!

Resultatene tikker stadig inn for internserien, og vi kan kåre vintersesongens første vinner.  Det er Dorte, som etter sin 8-7 seier mot Tonje har gått ubeseiret gjennom dameserien. Vi gratulerer!  I førstedivisjon dro forhåndsfavoritt Øivind på seg en skade, så usikkert om han rekker å fullføre.  Gundars har foreløpig et grep om divisjonen, men det gjenstår fortsatt ganske mange kamper.

I andre divisjon tyder mye på at Kent stikker avgårde med seieren, etter tre overbevisende seire.  Markus leder tredje divisjon etter tre solide seire, men her det fortsatt en del kamper igjen.

Alle tabeller vises nedenfor, og skulle dere mene noen resultater mangler så send Arne en mail. Fint om spillerne forsøker å avtale de resterende kampene før påske, slik at vi runder av sesongen i god tid før utebanene er klare.

1. div.        Spilt Vunnet Tapt Games       Poeng
Gundars Rusis   2   2 0 16 – 13      2
Øyvind Smerkerud   1   1 0 8 – 5   1
Børge Petersen-Øverleir   4   1 3 29 – 28  1
Morten Langbråten   1   1 0 8 – 7     1
Maria Clausen     2   1 1 14 – 15       1
Johan Hammarstrøm   2   0 2 9 – 16     0

2. div.
Kent Elfmark   3   3 0 24 – 4     3
Thomas Ramstad   4   3 1 27 – 22    3
Hans Neskvern   4   2 2 23 – 23     2
Øystein Løvberg   2   1 1 12 – 14    1
Bernt Lilleåsen Åransberg   4   1 3 21 – 29  1
Even Langrekken   3   0 3 9 – 24   0

3. div.
Markus Bergaust   3   3 0 24 – 3   3
Amy Dale   2   2 0 16 – 7     2
Julia Sørpebøl   4   2 2 24 – 25   2
Arne Huse   3   1 2   15 – 18   1
Viktor Høgberg   2   0 2 6 – 16 0
Jens Olav Skonnord   2   0 2 0 – 16 0

Dameserien
Dorte Kongsrud   5   5 0 40 – 22    5
Line Neskvern   4   3 1 31 – 19    3
Tonje Kongsrud   5   3 2 37 – 29   3
Kristin Elseth   4   1 3 20 – 2 9   1
Hanne Lotte Finstad   2   0 2 6 – 15   0
Leonie Skonnord   3   0 3 9 – 24     0

Posted in Arkiv, Interndivisjon, Siste nytt, Sport | Leave a comment

Ballmaskin på plass!

Har motstanderen blitt syk?  Er din faste makker bortreist?  Lyst til å trene litt slagteknikk?  Kongsvinger Tennisklubb disponerer nå en ballmaskin av typen Tennis Tower Player.  Den har ulike innstillinger på vinkler, spinn, høyde og hastighet, og er derfor godt egnet til trening både for nybegynnere og viderekomne.

Ballmaskinen skal brukes til kurs og treninger. I tillegg kan klubbens medlemmer låne den for 50,- per time. Ta kontakt for en liten opplæring, og du er klar for en finfin treningsøkt.

Pål venter spent på å teste ut ballmaskinen
Pål venter spent på å teste ut ballmaskinen
Posted in Arkiv, Siste nytt, Uncategorized | Leave a comment

KTKs rankingspill

Vi vekker nå til live den gamle suksessen med rankingspill, og håper flest mulig blir med. Hensikten er å bidra til økt aktivitet og spill, samt hjelpe medlemmene våre til å bli bedre kjent med hverandre og på den måten skaffe seg nye spill-partnere.

Rankingspill foregår slik. Vi setter opp en rankingliste for de påmeldte, og man kan utfordre en spiller inntil 4 plasser høyere for en ranking-kamp.  Dersom den fra før høyest rankede vinner, beholder begge sin plass.  Dersom den lavest rankede vinner, overtar denne rankingplassen til motstanderen, mens sistnevnte flyttes et hakk ned på listen.

Den som blir utfordret må finne et egnet tidspunkt for kampen innen to uker, hvis ikke går seieren til utfordreren.  Utfordreren bestiller bane og stiller med ok baller. Etter kampen anbefaler vi at den som blir utfordret bruker mCash til å overføre sin del av baneleien til den som booket.

Deltakelse på rankingspill er gratis, bortsett fra baneleie for kampene.  (På sommeren spiller selvsagt medlemmer gratis ute).

Nye deltakere på listen kan utfordre inntil 8 plasser opp første gang.

Så fort en kamp er spilt, sender vinneren kampresultatet til Hans på heneskvern@gmail.com / 9063 7874 eller Maria på mariaclausen@hotmail.com / 988 44 150.   Vi oppdaterer da rankinglisten på nettet og ved jevne mellomrom også i hallen.

Har man ikke spilt en rankingkamp på en måned, flyttes man automatisk en plass ned.  (Gjelder ikke ved skader og i sommerferien).

Kampene i rankingspillet er i utgangspunktet best av 3 sett, med tredjesett som et super-tiebreak (til 10) såfremt ikke begge spillere er enige om noe annet.  Men den kan uansett ikke spilles som en 1-setts kamp.

Vil du bli med, så send en mail til heneskvern@gmail.com eller mariaclausen@hotmail.com. Vi kjører igang fra februar.

 

mCASH_SBH_logo

Posted in Arkiv, Rankingspill, Siste nytt, Sport | Leave a comment

Bruk mCash i tennisklubben

Vi har nå fått opp en mCash-løsning, slik at medlemmer og gjester kan bruke mobiltelefonen til å betale for kioskvarer og tennisprodukter. Kjapt, trygt og greit! Under turneringer vil man kunne betale for kaffe, vaffel, brus og annet, samt selve for selve turneringsdeltakelsen.  Det er også mulig å betale for bruk av banene, men husk at booking fortsatt må foregå via Senserio.

Og et lite tips:  mCash fungerer utmerket når en spiller skal overføre penger til motspilleren som booket banen.

mCASH_SBH_logo

Posted in Arkiv, Siste nytt, Uncategorized | Leave a comment

Nytt år med nye muligheter!

Sesongen 2016/2017 er den første hele sesongen for innespilling i Kongsvinger tennishall, og dermed er tennis helårsidrett i Kongsvinger for første gang! Det er en helt utrolig fin følelse for oss som har vært i klubben i mange år, ja mange tiår. Før har vi valfartet til Hamar, Arvika og Oslo på vinterstid, bare for å holde oss litt i gang gjennom vinteren. Nå er plutselig innesesongen sikrere enn utesesongen, siden dårlig vær ikke er noen hindring lenger. Har vi avtalt spilling i tennishallen kl. 16 – 17.30 og betalt på Senserio, vet vi at det bare er å møte opp og spille! Deilig følelse.

Hallen fungerer meget fint. Banene, lysene, bakgrunn på veggene, garderober med dusjer og ikke minst det deilige tennisbelegget på gulvet, alt er tipp topp. Mange har oppdaget hvor bra det er i hallen, men vi har alltid plass til flere! Særlig på dagtid og i helgene er det plass til mange flere! Bruk gjerne knappen for timebestilling rett under bildet her på hjemmesida eller bestill via Facebooksida vår: https://www.facebook.com/Kongsvingertennisklubb/  . Siste mulighet er  direkte til Senserio.com og be om Kongsvinger tennisklubb. Da er du også inne på vår Senserioside og du kan gå inn på vanlig måte. Første gangen må du registrere deg.

Litt ekstra reklame for seniortennisen vår! Både mandag og torsdag kl. 12 og 1-2 timer framover er et mulig å komme og spille med andre seniorer/folk som er ledige på dagtid. Her justerer vi tempoet etter deltakernes ønsker: noen blir skikkelig svette, andre tar det mer med ro. Målet er å bli 10 – 15 personer som får det tilbudet de passer best til. Litt instruksjon, men mest “kosetennis” for trimmens skyld!

Mvh Arne Huse.

fullsizeoutput_72c

 

Posted in Arkiv, Ledernshjørne | Leave a comment

Alle kursene i Kongsvinger tennishall fortsetter i uke 3.

Hei alle sammen!

Alle kursene fra høsten-16 fortsetter nå vinteren og våren 2017.
Det er også plass til nye deltakere! Vi setter bare opp flere kurs!

Kongsvinger Tennisklubb inviterer til en ny runde med KURS

i Kongsvinger Tennishall VINTEREN 2017:

Vi prøver å tilpasse kursene til ønskene deres, men i utgangspunktet ser kursprogrammet slik ut:

Tidspunkt Målgruppe Trenere
Mandager kl. 12-14 Seniortennis Arne Huse/ Pål Haugan
Tirsdager kl. 18-19 Voksne nybegynnere Kent Elfmark/ Pål Haugan
Tirsdager kl. 19-20 Voksne viderekomne Pål Haugan
Torsdager kl. 12-14 Seniortennis Arne Huse/ Pål Haugan
Torsdager kl. 18-19 Ungdom/ voksne nybegynnere Kent Elfmark/ Pål Haugan
Lørdager kl. 11.30-12.30 Barn Maria Clausen/ Erik Elseth

Det er 8 plasser på hvert kurs.

PRIS: kr 800 for 9 ganger (kr 400 for barn).

PÅMELDING: til Kent Elfmark. mail: kent.elfmark@gmail.com  Skriv navn, alder, adresse + tlf eller ring meg, så får du også mer informasjon: 99024760

OPPSTART:   Uke 3, tirsdag 17. januar

Posted in Arkiv, Siste nytt, Sport | Leave a comment

Fantastisk dugnad lør. 22. okt.

Jeg hentet en stor kompressor hos Hedmark Service på fredag kl. 15.30 og tennisgrusen kom allerede noen dager før. Tommy og jeg startet kl. 09.00 for å være godt i gang med å tømme alle rørene på banene før de andre dugnadsfolka kom kl. 10.00. Litt startproblemer som alltid, men deretter full fart på alle banene! Sparte klubben for 5000 kr i rørleggerutgifter igjen. Ferdig like før kl. 10.00!
Så kom de de litt etter litt: Hans, Rune, Julia, Amy, Morten L., Pål, Erik E., Patrick, Maria og Morten H. Ny rekord for dugnader med 12 personer i alt!
Banene ble rakt rene for løv, og deretter kastet vi på 2,5 tonn med rødgrus så alle 4 banene fikk nydelig rødfarge før løvet igjen begynte å legge seg enkelte steder. Alle benker og dommerstoler ble ryddet bort og alle søppelbøtter tømt.
Etter snaut 4 timer var hele uteanlegget forberedt på vinterdvalen. Vanligvis er høstdugnaden en litt “trist” begivenhet, men hver gang vi tittet opp, så vi jo den fine hallen vår i bakgrunn. Dermed er høstdugnaden bare et tegn på at aktivitetene våre trekker innendørs for vinterhalvåret, og alt det fine det legger opp til!

Stor takk til hele dugnadsgjengen for en super innsats!

uteanlegget
uteanlegget er klar for vinteren
Hallen venter oss!
Hallen venter oss!

 

Posted in Arkiv, Ledernshjørne, Siste nytt | Leave a comment

Vellykket “Åpen dag” på tennisanlegget.

Over 40 personer var innom tennisanlegget i løpet av de tre-fire timene “Åpen dag” varte lørdag den 17. sept. De fleste koste seg i det fine været på utebanene, men alle ville titte inn i hallen også! Opptil 10 personer om gangen prøvde seg på tennis inne i hallen, som nå har fått mørkere bakvegger for at det skal være lettere å se ballen under spill. I tillegg er lyden mye behageligere og ballene spretter ikke ut på banen igjen når de treffer bakveggene. Tre fine forbedringer! Mange ville komme tilbake og spille inne i hallen senere i år og gjennom vinteren.

apen-dag-inneimg_4181

 

 

 

 

 

Alle stakk også innom klubbhuset for pølser, kaker, brus og kaffe. Alt i alt et meget vellykket arrangement i nydelig høstvær hele dagen.

Posted in Arkiv, Siste nytt | Leave a comment

Refleksjoner før første skikkelige innendørssesong.

Hallen ble jo åpnet den 27. feb. i år med stor stas både i hallen på dagtid og i klubbhuset om kvelden. At Kongsvinger tennisklubb nå er en helårsklubb med tennis gjennom hele året, er fortsatt litt uvirkelig. Vi som alltid har klaget over kort sesong fra mai til september og problemer så snart regnet kom og ødela fine opplegg, kan nå se fram til kjempefine forhold uansett vær og ytre faktorer. Nå har vi full kontroll!

Når andre idretter må avrunde fordi høsten blir for tøff, kan vi bare flytte oss inn i hallen og storkose oss med to flotte baner og full aktivitet inne! Vi merker at flere andre kommer og ber om å få låne hallen til noe som likner på sine utendørsaktiviteter.

Snorklipping i den nye hallen.
Snorklipping i den nye hallen.

Siden åpningen har vi hatt 3 store forbedringspotensialer. Den største og viktigste har vært å få opp mørke bakvegger på langveggene våre. Dette gir mye bedre syn på tennisballene når de er i spill også ved serving. Dessuten demper bakveggen ballene fra å sprette ut på banene igjen etter at de har truffet veggen, og en deilig tilleggseffekt er lyddemping av både støy og tale. Etter en skikkelig dårlig kveld i vår der vi rett og slett ikke klarte denne jobben, var det dobbelt deilig da vi den 3. sept. var 7 stykker (akkurat mange nok) som klarte denne kjempejobben med Ingar Nygård som problemløseren og den som utførte de vanskeligste oppgavene. På slutten av jobben gikk det skikkelig raskt og riktig og få opp de siste delveggene. Som leder føltes denne dagen helt på høyde med åpningsdagen den 27. feb.! Dagen etter klargjorde vi for oppheng av 15-20 reklamer på den borteste gavlveggen. Ingar og Hans i hver sin lift (lånt av Eriksen Maskinutleie) og jeg som håndtlanger fra gulvet var akkurat det som trengtes den dagen også. Fantastisk dugnadshelg i hallen!!!!

Kent, Maria og Arne i hallen.
Kent, Maria og Arne i hallen.
Ingar og Hans i liftene.
Ingar og Hans i liftene.

Helgen etter dro Pål Haugan og jeg til Holmestrand for å hente 2-3 tonn med treningsutstyr som Alf Johansen hadde skaffet brukt, i en leid lastebil. Noen utfordringer fikk vi med flatt batteri, manglende luft i ett av bakdekka og last som krevde en meget stødig sjåfør i Pål i alle svingene på veg hjem igjen, men alt endte vel! Nå skal Alf hjelpe oss med å montere alt inne i treningsrommet vårt, og dermed får hallen en fin tilvekst for alle som bruker den, særlig skoleklasser.

Den 3. forbedringen er at lyset nå er innstilt enda bedre enn det var ved åpningen. Kent og jeg hang ca. 10 meter over gulvet i en ekstra stor lift som Eriksen Maskinutleie hadde lånt oss, og justerte 8 av lyskjeglene slik at lyset nå er bedre fordelt på gulvet foran grunnlinjene. Nå er det bare å glede seg til enda bedre spilleforhold i hallen til høsten og all framtid. Vi gleder oss stort til den første skikkelige innendørssesongen!

Slik er bakveggene.
Slik er bakveggene.

Nå må alle tennisinteresserte benytte mulighetene til å spille i av flott tennishall, både med faste timer med “faste” medspillere og spille masse i ledige strøtimer som leies ved å gå inn på nettet og senserio-systemet direkte eller via hjemmesida vår og knappen: “Bestille tid i hallen”. Da registrerer dere første gangen med e-mail adresse og selvvalgt passord, så ser dere hva som er ledig og velger tid og betaler direkte på nettet. Da får dere bekreftelse på betaling og koden til døra inn til hallen. Det lønner seg 50 kr. pr time å være medlem!

Lykke til med innesesongen 2016/2017!   Arne Huse, leder.

Posted in Arkiv, Ledernshjørne, Siste nytt | Leave a comment